De Dyson Air Wrap

Review Dyson Air Wrap

Zoals jullie weten gaat het in Het Krullenboek vooral om het optimaliseren van je eigen, natuurlijke krul. Krultangen worden afgeraden, omdat ze zó heet worden, dat het je haren beschadigd.
Een uitzondering daarop is de Dyson Air Wrap. De Dyson Air Wrap wordt niet zo warm (maximaal 150 graden) en zal je haar niet beschadigen. Je moet er zowat een nier voor verkopen, maar het apparaat zal je wel een bos prachtige krullen of waves geven.

Ik leg je uit hoe de air wrap werkt en wat ik ervan vond. Wil je meteen door naar de tips om je krullen lang te laten zitten? Scroll dan vast naar beneden!

Krullenboek Dyson Air Wrap
Dyson Air Wrap

Allereerst kreeg ik de Dyson Air Wrap in een prachtige, koperkleurige opbergdoos thuisgestuurd. Er zijn 2 varianten. De standaard Air Wrap en de Air Wrap Long (in deze laatste zitten opzetstukken die geschikt zijn voor lang haar). Aangezien mijn haar tot over mijn schouders komt, heb ik de versie voor lang haar besteld.
Alleen het uitpakken is al een beleving op zich. Alles zit mooi verpakt in een grote doos en er zitten verschillende opzetstukken bij:

 • Föhn: Een Opzetstuk waarmee je een doodnormale (maar krachtige!) föhn van je Air Wrap maakt. Heel belangrijk, want hiermee maak je in ieder geval je aanzet alvast droog. Volgens de gebruiksaanwijzing is het de bedoeling dat je je haar hiermee ongeveer 90% droog maakt voordat je je definitieve opzetstuk kiest.
 • Ronde borstel: Een ronde borstel om je haar mee droog te föhnen en hiermee ronde punten te maken (klinkt dit logisch?) om dat typische ‘glam effect’ te bereiken.
 • Vier verschillende krul opzetstukken (in 2 maten). Je kan nog extra smalle opzetstukken bijkopen (ook in de long variant).
 • Twee verschillende borstels, waarmee je je haar ‘stijl’ kan maken. De ene is om je haar stijl te maken, de ander om het zacht en ‘smooth’ te maken.

Uiteraard was ik vooral nieuwsgierig naar de krul opzetstukken. Ik had meteen de extra smalle opzetstukken erbij besteld, want ik wilde alle varianten geprobeerd hebben. De air wrap werkt met een soort aantrek systeem. Het zuigt een pluk haar naar zich toe, deze wikkelt zich rondom de air wrap, droogt hem en je bent klaar. Je hebt een perfecte, glanzende krul. Doe dit met je hele haar en je hebt oprecht een prachtige bos krullen. Als je de tips onderaan deze blog gebruikt, blijven ze een aantal dagen zitten, want dat ook deze krullen uitzakken, dat is iets waar veel gebruikers van dit apparaat alsnog tegenaan lopen.

Inmiddels heb ik de Dyson Air Wrap een aantal keer getest en ik ben tot de volgende conclusie gekomen:
Hij is FANTASTISCH. Wat een heerlijk apparaat! Ik ben echt fan. Ik hoef me niet meer druk te maken om pluis, mijn haren drogen heerlijk pluisvrij op en het allergrootste voordeel: Het gaat razendsnel!

Ik zal jullie even door mijn Dyson AirWrap routine heen praten:

 • Ik was mijn haren
 • Ik gebruik een conditioner of masker (licht er maar net aan waar mijn haar behoefte aan heeft op dat moment) en ik spoel het uit)
 • Ik gebruik in plaats van een leave in conditioner een rijke crème mét proteïne op handdoekdroog haar. In mijn geval heb ik de Shea Moisture Smoothie gebruikt (zie foto onderaan). Waarom met proteïne? Omdat dit net iets stugger maakt en de krul iets meer grip en houvast geeft. Ik gebruik echt heel weinig, slechts het formaatje van een euro voor mijn hele haar.
 • Vervolgens borstel ik mijn haar (zonder toeters en bellen) en ga me in alle rust aankleden.
 • Ik doe het föhn opzetstuk op de Air Wrap en föhn de aanzet volledig droog.
 • Vervolgens pak ik het krul opzetstuk naar keuze (vaak pak ik de kleinste krul), pak het bovenste deel van mijn haar en zit dit met een grote clip vast. Het onderste deel verdeel ik in plukjes (hoeft helemaal niet heel klein en pluk voor pluk föhn ik ze droog met het opzetstuk. Als een pluk droog is, zet ik telkens heel eventjes de cool shot erop. (Tip van Sas: de nieuwe clips van Zenner, zie foto onderaan, zijn echt zó fijn en groot, te koop bij de drogist. Zo ga ik mijn hele haar door.
 • Als ik klaar ben, laat ik alles even helemaal afkoelen, daarna doe ik een druppeltje olie op mijn handen (mijn persoonlijke voorkeur is argan olie, maar als je meer wilt weten over verschillende oliën, lees dan vooral hoofdstuk 4.6 in Het Krullenboek) en dan ga ik met mijn handen de krullen ‘uitkammen’ voor een wat speelser effect.

Ik ben echt totaal flabbergasted over de resultaten. Als je een keer stijl haar wilt, kan je dit ook met de opzetstukken doen (zonder extreme hitte van een stijltang!).

Tips voor krullen die uitzakken:

 • Allereerst kan je uiteraard de meeste tips toepassen die je vindt op bladzijde 108 en 109 van Het Krullenboek, maar specifiek voor de Dyson Airwrap heb ik nog meer tips.
 • Gebruik niet alleen een leave in conditioner voor de voeding, maar gebruik ook een crème of een mousse (of beide) in nat haar.
 • Gebruik de Airwrap niet op 90% droog haar, zoals ze adviseren. Föhn alleen je aanzet droog en gebruik daarna de opzetstukken direct. Je haar wordt automatisch al iets mee gedroogd als je bezig bent met je aanzet, waardoor het voor ongeveer 60% droog is wanneer je begint met de styling.
 • Do not underestimate the power of the cool shot. Gebruik hem enkele seconden bij elke pluk. Het is een miniscule beweging en het maakt een énorm verschil.
 • Slaap op een satijnen kussensloop met een losse pineapple (hoge staart)

Oh ja: Mocht je het je afvragen… Ik heb nog nooit hoeven refreshen sinds ik de Dyson heb…

Krullenboek Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie
Zenner haarClip