Review – Hair Dance

Hair Dance

Van het (in Nederland relatief) onbekende merk Hair Dance probeerde ik:

  • Intensive hydrating shampoo (grapefruit)
  • Intensive hydrating conditioner (grapefruit)
  • Ultra Light instant conditioning spray
  • Dry Shampoo (grapefruit)

Ik heb de producten in twee delen getest. De droogshampoo heb ik op een ander moment getest dan de andere producten. 
Houd je van een lekkere, fruitige geur en ben je op zoek naar producten die je haar niet verzwaren? 
Dan zou ik deze review absoluut even lezen!
(Even tussendoor, hoe leuk is de naam Hair Dance!)

Shampoo (met proteïne)

Ik vind het bij shampoo belangrijk dat hij a) goed reinigt en b) dat hij makkelijk over mijn hoofdhuid te verdelen is. Deze shampoo is een heerlijke shampoo voor tussendoor! Als je mijn boek hebt gelezen, dan weet je dat ik elke 3 á 4 weken mijn hoofdhuid extra goed reinig. Tussendoor gebruik ik héél graag shampoo’s zoals deze. Een lekkere geur, doet zijn werk, verspreid makkelijk over de hoofdhuid en je hebt er maar een klein beetje van nodig. 

Conditioner (met proteïne)

Ja, dan komt het… als we het gaan hebben over conditioners, dan word ik graag kritisch. Een conditioner kan je haar maken of breken en van de ene heb ik een handvol nodig en van de ander heb ik aan een euromuntje zat. Van deze conditioner had ik twee euromuntjes nodig. Hij was súper gemakkelijk over mijn haar te verspreiden en het was peace of cake om hem over mijn haar te verspreiden. 
Maar mensen, laten we het éven hebben over die geur. Die grapefruit geur… 
Oké, eerlijk… you love it or you hate it. I LOVE IT! Het is heerlijk fruitig, heerlijk zomers en terwijl ik de conditioner even een minuutje in mijn haar liet trekken en me inzeepte met de Grapefruit douchegel van de Bodyshop, waande ik mij eventjes in een Walhalla.
Ja, ik ben fan. 
Volgens het merk verzwaart deze conditioner niet (en is hij daarbij ideaal voor mijn 2C waves), maar daar kom ik straks even op terug… 

Leave in conditioner (met proteïne)

Ik zeg het niet helemaal goed hier. Het is een ultra light conditioning spray. Met nadruk op ultra light… Ik houd ervan, maar mijn ervaring is dat heel veel merken zeggen dat hun producten ‘light’ of ‘ultralight’ zijn, wat in de praktijk zwaar tegen blijkt te vallen… dus ik vertrouw graag op mijn eigen ervaring en ga dit eerst even proberen. Allereerst: Een leave in conditioner met een spuitje. Ik ben er doorgaans geen fan van bij mijn haarproducten. De reden hiervoor is dat ik het zwaar irritant vind dat er bij sommige producten een dikke sliert uit zo’n spuitje komt, wat dan op 1 plek in mijn haar komt en wat ik dan vervolgens mag zien te verdelen. 
Nee, ik ben meer van het product op mijn handen aanbrengen en dan op mijn haar, dus ik besloot ook dit product op mijn handen te spuiten en ik had meteen spijt -in positieve zin. Het product zelf was namelijk super dun (waterig) en kwam als een soort mist uit het spuitje.
Oké, dat verandert de zaak… Toch nog enigzins sceptisch besluit ik onzeker om de heeeeeeeerlijke geur over mijn haar te sprayen en ik ben superblij verrast om te zien dat dat bij dit product gewoon werkt zoals het bedacht is. Yes, thank you!

Ik ga even met mijn handen over mijn haren om ervoor te zorgen dat de leave-in conditioner goed verdeelt wordt en dan ben ik klaar. 

Ik style het vandaag met de Yari Green Curl maker. 

Eindoordeel

Als ik klaar ben, voelen mijn krullen zacht, súper licht en gehydrateert. Wat een onwijs fijne producten zijn dit. Heb je haartype 1, 2 of 3a, dan is dit zéker (ZEKER) een aanrader. 

Eindcijfer: 8,5

Enthousiast? Je bestelt alle producten van Hair Dance hier!

(Onder de foto lees je de review van de droogshampoo van hetzelfde merk) 

Krullenboek Hair Dance

Droogshampoo

Een droogshampoo in poedervorm die tegelijk extra volume zou moeten geven. Als je je wasdag een dagje extra wilt uitstellen óf als je een beginnend vettend laagje voelt komen, dan kan droogshampoo een uitkomst zijn, zéker als het je ook nog extra volume geeft.
Goed, we shall see. 🧐 Let’s give it a try.
 
Allereerst moet ik het hebben over de geur, want daar begon het eigenlijk mee…
Ik kreeg een appje: ‘zeg… jij houdt toch van grapefruit?’ 😂
Nou, geen woord gelogen. Dit volumepoeder ruikt ook super lekker, maarrrrr… Sas is kritisch. Alleen voor geur gaan we natuurlijk niet.
De verpakking vind ik mwah… beetje saai, maar je kan erover discussiëren hoe belangrijk dat is. Mijn oog wil meer in ieder geval.
Als droogshampoo werkt dit spul perfect en ook de verpakking is ideaal om goed te doseren en gericht aan te kunnen brengen met het kleine dopje. Mijn haar bleef de hele dag vetvrij (wat het belangrijkste doel is) en ik rook her en der de lekkere geur tussendoor. De beloofde volume was echter wel van zeer korte duur. Helaas, dat kost het product punten.
 

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een goedwerkende, CG vriendelijke (eco!) droogshampoo met een lekkere geur: dit is je beste vriend! Hij doet als droogshampoo echt zijn werk, als volumepoeder vind ik dat er betere op de markt zijn. 
 

Eindcijfer: 7

 
Ook dit product is hier te koop