Kokosolie – waar is het goed voor?

Zoals je al in Het Krullenboek kunt lezen is kokokolie een fantastisch product voor je haar! Het helpt je om pluis te temmen, om eigenwijze krullen net dat beetje extra glans te geven en het is een fantastisch verwenproduct voor je hoofdhuid met een vriendelijk prijskaartje.

(let op: koop wel goede, 100% pure kokosolie)
Kokosolie hydrateert je haar en is daarmee bij uitstek een fantastische olie om in je routine te gebruiken. Is jouw haar erg droog  en heb je gebrek aan vocht? Gebruik rustig een maskertje van kokosolie van enkele uren (eigenlijk is dit een pre-poo die je een paar uur in laat trekken). Het is zelfs goed om er een hele nacht mee te slapen en de volgende ochtend uit je haar te wassen. Vergeet ook vooral je hoofdhuid niet rijkelijk in te smeren. Wanneer we het vergelijken met andere olie, dan dringt kokosolie het beste door tot je haar. Dit komt omdat kokosolie voor een groot deel uit laurinezuur bestaat. Dit zit ook in onze natuurlijk huidolie en wordt daardoor goed opgenomen door onze huid. Wat daar ook bij helpt is het lage moeleculaire gewicht, waardoor de olie tot in de haarschacht wordt opgenomen. 

Maar waar kan je kokosolie nog meer voor gebruiken?

  • Koken: Kokosolie  gebruikt worden tijdens het koken. Vervang je boter eens door kokosolie! Een super gezonde vervanger en wanneer je niet zo gek bent op de smaak van kokos, is er ook smaakloze kokosolie te verkrijgen. 
  • Make-up remover: Doe een beetje kokosolie op je handen en ga dan langer over je ogen/gezicht en maak draaiende bewegingen totdat de make-up los is gekomen van je gezicht. Spoel het er vervolgens met water af en gebruik vervolgens een cleanser om je huid de laatste reiniging te geven die het nodig heeft. Dit wordt ook wel double cleansing genoemd. Olie (en met name kokosolie) is een perfecte make-up remover. 
  • Bodylotion: Heb je een droge huid of is je huid zichtbaar aangedaan door de zon, smeer er dan een laagje kokoksolie overheen. Kokosolie is door de hydraterende werking een perfecte bodylotion. 
  •  Scheermiddel: Kokosolie wordt regelmatig tijdens het scheren gebruikt. Het zorgt er namelijk voor dat het mesje makkelijk over de huid glijdt én de huid is direct gehydrateert. 
  • Lichaamscrub: Gemengd met een beetje suiker maakt kokosolie een heerlijke scrub voor je hele lichaam! Ook zeer geschikt om alleen je lippen even mee te scrubben. 
Kokosolie