Review – Curls and Cosmetics Gel

Curls and Cosmetics Gel

Vandaag was het tijd om eens een nieuwe gel te testen! En… omg… eerlijk? Ik was lichtelijk in shock. 

Laat ik even bij het begin beginnen. Ik kreeg deze gel -van een gloednieuw merk- toegestuurd in een súper leuke verpakking, er zat zelfs een lavendeltakje bij. Zó gezellig. 
It’s all in the details. 
 
Naast de werking vind ik geur erg belangrijk, dus het eerste wat ik deed was een klein pompje op mijn hand om de textuur te zien en de geur te bepalen. 
Er zit lavendel in deze gel verwerkt en dat ruik je, maar zéker niet op een ‘in your face’ manier. 
De geur is subtiel, toch ook fris, rustgevend en simpelweg heerlijk 😍 
Maar goed, een gel kan nog net zo lekker ruiken… het is wel hét product wat je krullen afmaakt en heeft een enorme invloed op de uiteindelijke uitkomst van je haar, dus ik was zeker nog niet overtuigd. Eerst zien, dan geloven. 
 

Tijd om te testen. 

Onder de douche deed ik mijn ‘normale’ routine, zodat ik goed kon beoordelen of en hoe de gel werkt. Na het aanbrengen van mijn leave in conditioner heb ik eerst drie pompjes van de gel op mijn natte haren aangebracht en wederom viel de lekkere geur op (love that). De gel is wat dunner dan de gemiddelde gel, maar niet vloeibaar en was daardoor súper makkelijk over mijn haren te verdelen. Ik zag al direct mooie bundels ontstaan. 
Ik merkte dat mijn haar iets meer nodig had, dus ik heb er nog een stuk of vier pompjes bij in gedaan. In totaal heb ik iets meer gel gebruikt dan wat ik normaal ongeveer zou doen. 

Na het aanbrengen

Tijdens het föhnen voelde ik dat ik een minimale cast kreeg, dus eigenlijk verwachtte ik niet veel van het eindresultaat, maar toen ik klaar was en in de spiegel keek, wist ik niet wat ik zag.
Ik had -zonder cast- glanzende, gedefinieerde en springende krullen! Hoe dan? 
 

Eindoordeel:

Deze gel is super licht, verzwaart niet en geeft toch voldoende hold. Perfect voor dun/fijn haar en zeker geschikt voor krultype 1, 2, 3a. Misschien ook wel voor andere krultypes! Zorgt voor glanzende krullen! 
 

Refresh

Ik heb de gel inmiddels ook in de refresh gebruikt. Op droog haar heb ik een erwtje (kwart pompje) aangebracht. WOW! Ik ben echt zwaar onder de indruk! Zie het filmpje hieronder. Je ziet de pluis wegsmelten! 
 
Eindcijfer: 8,5
 
Liefs, Sas
 
PS: Bestellen? Klik hierrrrr