Review – Curly Secret

Curly Secret

Curly Secret stuurde mij een heeeele rits aan producten op. Ze stuurden me echter zoveel op, dat ik besloot om mijn dochter mee te nemen in dit proces. Zoals jullie gemerkt hebben in mijn vorige reviews, ben ik super eerlijk. Als iets werkt, dan werkt het. Werkt het niet, dan werkt het niet, dan zeg ik dat ook eerlijk. 

Een uitgebreide, kritische Curly Secret review!

De eerste wasdag

De eerste wasdag heb ik de volgende producten gebruikt: 
 
  • Reinigingsklei: Bentonite Clay
  • Shampoo: Hello Fresh Hair Shampoo
  • Haarmasker: Quench my thirst 2in1 treatment
  • Leave in conditioner: Curl Reviving met argan oil (met proteïne)
  • Gel: Flaxseed & Hemp seed styling gel
  • Mousse: Volumizing curl foam

Bentonite Clay

Hier was ik super benieuwd naar. want ik had hier al vaker wat over gelezen. Persoonlijk ben ik fan van het reinigen van mijn haar met groene klei en ik had mijn haar nog nooit gewassen met bentoniet klei. Het is gemaakt van vulkanische as, schijnt een moisture bom te zijn en het is eigenlijk een potje poeder. Je kan het mengen met appelazijn of water en vervolgens kan je het in je haar smeren. Leuk detail: Wat over is kan je op je gezicht smeren, bentoniet klei is een super gezichtsmasker! Nadat ik het goedje had aangemaakt met water, zag het er echt onwijs ranzig uit en het was nagenoeg geurloos. Ik vond het bijna raar om in mijn haar te smeren en toen ik begon, merkte ik al snel dat ik te weinig water had toegevoegd. Mijn mengsel was te dik en ik kon het niet goed over mijn haar verspreiden, met een paar druppeltjes extra water was dit al snel opgelost. Even later intrekken en toen onder de douche, waar ik het gemakkelijk uit kon spoelen.

Achteraf geklets: De klei was een enorme moisturebom (dik pluspunt!). Ik ga dit product niet wekelijks gebruiken, want je moet het product op nat haar aanbrengen, laten intrekken, uitspoelen en vervolgens de rest van je routine doen. Omdat ik mezelf maximaal één keer per week de rust gun voor een complete routine, vond ik het wel veel gedoe. Lees: haar natmaken, product erin, intrekken, uitspoelen. Vervolgens wil ik dan nog een haarmasker die ik ook weer moet laten intrekken en uitspoelen… Alleen met het ‘natte’ werk ben ik dan al een uur bezig en dan moet het stylen en föhnen nog komen. Echter, de werking was absoluut top en de prijs is zeer vriendelijk, wat uiteraard veel doet. 

Eindcijfer: 7,5

Hello fresh hair shampoo

Na de klei is het eigenlijk niet persee nodig om je haar te wassen, maar voor het gevoel kan het wel prettig zijn om te doen. Ik vond het wel fijn (puur voor het idee inderdaad, eigenlijk slaat het nergens op), dus ik deed het dit keer met de Hello Fresh Hair shampoo. Een milde shampoo die je haar zacht reinigt. Ik heb hiermee alleen mijn hoofdhuid nog even gewassen en toen direct weer uitgespoeld. Wat ik fijn vond aan deze shampoo: Je hebt weinig nodig, het was makkelijk over mijn haar te verdelen en de geur was super lekker! Ben je op zoek naar een milde shampoo die je wekelijks kunt gebruiken? Dan is dit absoluut een dikke aanrader. 

Eindcijfer: 9

Quench my Thirst 2 in 1 treatment

Een haarmasker en crème in 1. Vandaag heb ik hem als haarmasker gebruikt. Dit product is zonder proteïne en ik ben werkelijk waar helemaal hartstikke verliefd op dit product. Er zijn naar mijn mening weinig haarmaskers zonder proteïne die hun werk goed doen, maar deze… ohhhhh. Als je haar wat extra moisture kan gebruiken (let op dames, de zomer komt eraan) dan moet je deze echt proberen. Wat een top haarmasker is dit. Het masker is zo mijn top 3 ingevlogen, rechtstreeks naar de tweede plaats (of misschien zelfs wel een gedeelde eerste plaats… mijn hoofd heeft nog even ruzie met een ander product). Anyway, het is briljant. 

Eindcijfer: 9.5

 

Curl Reviving Leave in conditioner – Met Argan Olie

Deze leave-in conditioner is met proteïne en met argon olie. Ik houd van argan olie. Ondanks de olie verzwaart deze leave-in niet. Het product is echter enorm voedend, gemakkelijk over je handen te verdelen (en mensen die geuuurrr is zooooo lekker), waardoor je alsnog heel weinig nodig hebt. Dat is fijn, want een fles kost 19,95 en dat is voor veel mensen best aan de prijs voor een leave-in conditioner, maar omdat je maar zo weinig nodig hebt, kan je er lang mee doen. Met het pompje (handig!) kan je goed doseren en het komt de hygiëne ten goede. Ook dit product is ineens omhoog geschoten op mijn lijstje van favoriete producten!

Eindcijfer: 9,5

Flaxseed & Hemp seed Styling Gel

Als het op gel aankomt ben ik super kritisch. Gel kan je krullen maken of breken en ervoor zorgen dat je krullen een hele week meegaan of slechts een paar dagen (of soms zelfs een uur). Mijn 2C waves hebben ondersteuning nodig, anders zakken ze uit. Ik heb daarom deze gel gecombineerd met de styling mousse van Curly Secret (zie hieronder).
Allereerst, de gel: De geur is fenomenaal en zoals de meeste lijnzaadgel (=flaxseedgel) uit een potje is dit product super makkelijk over mijn handen en haren te verdelen, wat ik een enorm pluspunt vind. De gel voelt zacht en niet plakkerig aan. Had ik al gezegd dat het enorm lekker ruikt? Ik had niet veel van de gel nodig om het goed over mijn haar te kunnen verdelen. In combinatie met de mousse kreeg ik er een redelijke cast van. Ik heb echter ook een flinke pluk ‘moussevrij’ (is dat een woord Nou ja, nu wel) gelaten en daar had ik amper een cast. Een cast is geen must, maar ik vind het persoonlijk wel heel erg prettig. Ik kreeg een mooie glans en definitie van deze lichtgewicht gel. 

Eindcijfer: 8

Volumizing curl foam

Het próduct waar enorm veel om te doen was en wat overal uitverkocht was. Wauw, wat een release én terecht. Een heerlijke, super ruikende, lichtgewicht mousse. Deze mousse geeft de ideale versteviging en is voor mij de ideale combinatie in samenwerking met de gel op mijn wasdag. Ik gebruik nooit alleen een mousse op wasdag, dus dat kan ik niet beoordelen. Ik kwam erachter dat de mousse op zichzelf super is voor refresh gedurende de week, maar daarover later meer in een exclusief blog!

Eindcijfer: 9

 

Eindconclusie: 

Deze producten zijn super fijn. Ik kreeg er zachte, gevoede en lichtgewicht krullen van met een heerlijke geur. Ik zeg het niet snel, maar ik vind producten van Curly Secret – met name het haarmasker en de leave in conditioner – wel een musthave.  

Krullenboek Curly Secret

Refresh

In de week die volgde heb ik elke dag een minimale resfresh gedaan. De eerste dag was een refresh helemaal niet nodig (ehm… say what? Ja, echt!). De tweede dag heb ik mijn haren iets nat gemaakt met wat water, maar ik merkte dat ik toch al iets meer versteviging toe moest brengen. Ik heb de mousse gepakt en heb een dun lagen over mijn krullen verspreidt. Al snel had ik spijt dat ik het nat had gemaakt, ik had alleen de mousse moeten gebruiken (al doende leert men, met nieuwe producten). En het bizarre is… dat is het enige wat ik de rest van de week gebruikt heb. Pas op dag 6 heb ik nog een klein beetje extra gel toegevoegd, de andere dagen had mijn haar voldoende aan de basis die er in zat. 

De tweede wasdag (ruim een week later, eerder was niet nodig!) heb ik een paar andere producten gebruikt van Curly Secret: 

De tweede wasdag

Deep Cleansing Shampoo

De deep cleansing shampoo van Curly Secret is ook zo’n musthave. Deze super goede, reinigende shampoo bevat het olefin sulfate (let op: dit is géén sulfaat, zie bladzijde 103 van het Krullenboek) en reinigt daarom super goed je hoofdhuid, waardoor build up direct verleden tijd is. Een ontzettend fijne shampoo die echt niet kan ontbreken in je badkamer als je het mij vraagt. Ruikt lekker, is makkelijk te verspreiden over je hoofdhuid en het allerbelangrijkste: doet wat het belooft. 

Eindcijfer 9,5

 

Tropical vitamin bomb hair mask

Na het heerlijke haarmasker van de week ervoor, dacht ik dat er niet veel meer kon tippen, maar toch moet ik zeggen dat dit masker aardig in de buurt komt! Met haar prachtige zachtroze kleur, heerlijk tropische geur (hoe lekker is dit in de zomer, mensen) werd ik eigenlijk al een beetje blij voordat ik het op mijn haar aanbracht. 

Eenmaal aangebracht (ik had super weinig nodig, pluspunt), kon ik het gemakkelijk ontklitten. Ik heb het een kwartiertje in laten werken en volledig uitgespoeld. Ook weer een fijne moisture bom, wat heel erg fijn is als we straks weer meer aan het (zwembad)water mogen liggen. Het haarmasker schijnt haargroei te bevorderen, maar dat kon ik na één keer natuurlijk niet beoordelen. Hij kon hij voor mijn gevoel nog net niet tippen aan het andere haarmasker van Curly Secret qua werking, maar hij is wel iets lichter qua gewicht voor mijn gevoel. Daarom krijgt deze van mij een puntje minder, maar nog steeds een prachtig eindcijfer.

Eindcijfer: 8,5

 

weet Vanilla Hair Milk

Ohhhhhhhh dames… Vergeet alles wat ik heb gezegd over geur. DEZE GEUR! WOW!
Ik moet eerlijk zeggen dat ik me in eerste instantie niet direct aangetrokken voelde tot dit product. Ik ben sowieso niet iemand die snel een ‘milk’ pakt. 
Ik had gelezen dat dit product ook zeer geschikt is voor stijl haar, dus ik heb deze milk als leave in conditioner gebruikt bij mezelf, bij mijn middelste dochter (type 2b/2c) en bij mijn jongste dochter (type 1). (Voor uitleg van de krultypes, zie Het Krullenboek). We kregen er alle drie een fantastische glans van op onze haren en daarom heb ik dit product direct gebombardeerd tot gezinsproduct, mede om de heerlijke geur! Ik ben absoluut fan.

Eindcijfer: 8,5

 

Eindconclusie: 

Ben je op zoek naar kwalitatief goede producten die lekker ruiken en waar je niet veel van nodig hebt? Dan is Curly Secret echt een aanrader. Het is een ongelooflijk fijn merk en de reviews die ik er eerder over gelezen had, kloppen allemaal. Ik ben fan en ga meerdere producten aan mijn standaard routine toevoegen! 

De producten zijn te koop bij meerdere verkooppunten van het Krullenboek of via de site van Curly Secret zelf. 

 
Krullenboek Logo Curly Secret