Review – Holy Curls proefpakketje

Holy Curls proefpakketje

Van CG proefjes (zie verkooppunten)  kreeg ik een super leuk mini setje opgestuurd van Holy Curls!  Het pakketje bestaat uit 4 flesjes:

1. Shampoo
2. Conditioner 
3. Cream 
4. Gel

Alle producten zijn met proteïne.   Let’s dive into the shower…  

1. Shampoo

Ik begon met het reinigen van mijn hoofdhuid en haar met de shampoo. De shampoo verspreidde zich goed tussen mijn haren en ik had maar een klein beetje nodig. De shampoo schuimt niet. Na gebruik voelde mijn haar wat stug. Dit is een goed teken, want dit betekent schoon haar! 

2. Conditioner

De conditioner was makkelijk over mijn haren te verspreiden, maar ik had iets meer nodig dan ik had gehoopt. Mijn persoonlijke voorkeur is dat een conditioner mijn klitten eruit ‘smelt’ voor mijn gevoel. Dat deed deze conditioner niet. Mijn klitten gingen er wel uit, maar niet met gemak. Ik heb de conditioner een minuut of drie laten intrekken en vervolgens volledig uitgespoeld. Na gebruik voelde mijn haar zacht en gevoed aan.  

3. Cream 

Cream kan snel verzwaren. Zoals je kunt lezen in Het Krullenboek is het vaak zwaarder dan een leave in conditioner. Ik heb daarom een klein beetje (ter grootte van een erwtje) in mijn natte, net niet meer druppende, haren aangebracht met de praying hands methode. De cream was makkelijk te verdelen 

4. Gel 

De gel was dun en daardoor makkelijk uit het flesje te krijgen. Ik heb dezelfde hoeveelheid gebruikt als ik normaal met andere geld doe en ik heb het met praying hands op mijn haren aangebracht, vervolgens heb ik het erin gescruncht. Doordat de gel dun is, is het makkelijk te verdelen en krijg je tijdens het stylen direct goede bundels te zien. Dit maakt het makkelijker om pluis te temmen (pluis die je ziet als het nat is, zie je nog erger als het droog is).  Ik heb daarna even 10 minuten geplopt en toen ben ik gaan föhnen!

Tekst gaat verder onder de foto. 

Foto van www.cgproberen.nl

Eindoordeel: 

Dat Holy Curls mooie producten maakt, is duidelijk. Kwalitatief goede producten met prachtige ingrediënten, die overigens ook volledig natuurlijk en vegan zijn. 
Het eindresultaat vond ik bij mij -helaas- wat tegenvallen. Ik had niet veel volume en minder definitie in mijn krullen dan normaal.
Van de gel kreeg ik geen cast. Nou is dat geen must (sterker nog, sommige krullenbollen vinden dit juist fijn!), maar bij mij zorgt het toch voor meer definitie!
Mijn haar heeft meer behoefte aan moisture en wat minder aan proteïne. Ik denk dat ik de shampoo, conditioner en cream zeker nog wel ga gebruiken, maar dat ik het persoonlijk moet combineren met andere producten. 
Als je haar behoefte heeft aan proteïne, dan zijn deze producten zeker een aanrader! 
 
Eindcijfer: 7,5! 
 
Liefs, Sas